För information om hur vi hanterar dina personuppgifter vid köp och anmälningar, läs vår personuppgiftspolicy.

Köpvillkor kurser

Denna information gäller endast vid bokning av kursplatser. För biljetter till föreställningar, se separat rubrik, nedan.

Ångerrätt

Du har rätt att säga upp din kursplats utan att ange något skäl inom 14 dagar. Undantag: Du kan inte ångra dig mindre än 14 dagar innan kursen börjar.

Vill du utöva ångerrätten ska du, innan ångerrätten gått ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till oss där du berättar att du inte tänker gå kursen. Skicka via epost till info@scenkonstakademin.se.

Om du utövar din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig. Vi återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar efter att vi fått nödvändig utbetalningsinformation från dig. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Återbud

Om du lämnar återbud återbetalas erlagd kursavgift enligt följande (se nedan för undantag från dessa regler):

  • 30 dagar eller mer innan kursstart återbetalas 50% av avgiften.
  • Färre än 30 dagar innan kursstart återbetalas avgiften inte alls.

Exempel: Jonas anmäler sig till en workshop som börjar den 31 augusti. Om Jonas lämnar återbud den 1 augusti eller tidigare återbetalas 50% av kursavgiften. Från och med den 2 augusti återbetalas kursavgiften inte alls.

Undantag: Skådespelarutbildning på Söndagar samt Tre veckors skådespelarträning

Skådespelarutbildning på söndagar samt Tre veckors skådespelarträning har en anmälningsavgift och en kursavgift.

För anmälningsavgiften gäller att den alltid återbetalas om du inte blir antagen till utbildningen. Om du blir antagen så räknar vi det som en delbetalning av kursavgiften. Om du uteblir från antagningsprovet återbetalas anmälningsavgiften inte alls. Om du blir antagen men väljer att inte gå kursen återbetalas anmälningsavgiften inte heller.

Om du blir antagen till utbildningen och tackar ja så förbinder du dig att betala hela kursavgiften. Erlagd kursavgift återbetalas inte.

Försäkringar

Scenkonstakademin har inget försäkringsansvar för sina deltagare. Detta är ingen friskrivning utan enbart en påminnelse om att ansvaret ligger på dig. Tänk på att alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för just dig.

Inställd kurs

Du som kund ansvarar själv för att kontrollera att kursen inte är inställd eller flyttad. Om kursen ställs in så återbetalas den fullständiga kursaviften. Om kurstiden ändras återbetalas avgiften till de kursdeltagare som så önskar. Scenkonstakademin ansvarar inte för återbetalning av eventuella resekostnader till kursstället.

Köpvillkor biljetter och föreställningar

Nedanstående information gäller vid köp av teaterföreställningar och andra biljetter. Vid bokning av kurser, se istället stycket ovan.

Köpta biljetter kan inte köpas

En bokning kan ångras fram till dess att biljetterna är betalda. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av biljetter. En biljett som betalas vid bokningstillfället betraktas som ett köp, även om biljetten ännu inte levererats. Kunden är således bunden av sitt köp när betalning har skett.

Information

Scenkonstakademin kan komma att skicka information och erbjudanden till den angivna e-postadressen. Önskar du inte få fler meddelanden från Scenkonstakademin kan du avregistrera dig från framtida utskick med ett enkelt klick.

Inställt evenemang

Du som kund ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat. Om evenemanget flyttas eller ställs in bör du som kund kontakta ansvarig arena/biljettkassa för frågor och eventuell återlösen av biljetter.